Tapahtumamarkkinointi: 5 vinkkiä kampanjan rakentamiseen

21.09.2022
Jaa

Hyvin suunniteltu tapahtuma ansaitsee arvoisensa markkinoinnin.

Tapahtumamarkkinoinnista tulee herkästi mieleen isojen festarien ammattimaiset aftermoviet, jotka tv-mainoksissa houkuttelevat osallistumaan. Tapahtuman hyvä meininki saa ja sen pitää näkyä mainonnassa, mutta mites markkinoidaan pienempiä tapahtumia, joiden budjetista ei liikene kymmeniä tuhansia mainoskampanjaan? Entäs kun kyseessä on asiatapahtuma, jossa meno ei ole yhtä riehakasta kuin ruisrockin rantalavalla? 

Hätä ei ole tämän näköinen, sillä markkinoinnin voi toteuttaa monella eri tavalla. Kokosimme tähän viisi vinkkiä, joiden avulla saat kasattua tapahtumamarkkinoinnillesi vankan rungon. Näitä vinkkejä voi toteuttaa juuri omalle tapahtumalleen sopivalla budjetilla. Täysin kukkaron nyörejä ei kuitenkaan kannata sulkea – ei vaikka kuinka suuntaisi kampanja ideansa kanssa sosiaalisen median maailmaan. Pienemmälläkin budjetilla pääsee kuitenkin jo pitkälle!

Ilman onnistunutta markkinointia, ei ole tapahtumaa. Jottei kaikki ennakkotyösi valuisi tapahtumapäivänä hukkaan, nappaa tästä talteen muutama vinkki tapahtumamarkkinointisuunnitelman rakentamiseen.

1. Kärkenä sähköposti

Sähköposti on loistava väline silloin, kun tiedät melko tarkasti ketä haluat tapahtumaasi kutsua. Pelkästään tutuista sähköpostilistan ei toki tarvitse koostua, vaan voit valikoida markkinointilistallesi ihmisiä haluamistasi yrityksistä, haluamillasi titteleillä. Älä unohda personoida viestejä vastaanottajan mukaan ja rakenna jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa runko, jonka mukaan sähköpostit lähetetään. Kyllä – sähköpostiT. Yksittäinen maili hukkuu helposti muuhun tulevaan postiin, joten lähesty rohkeasti kohderyhmääsi useampaan kertaan. Varmista kuitenkin, ettet lähetä kutsuviestiä uudestaan heille, jotka ovat jo ilmoittautuneet.

2. Some viestisi tukena

Vaikka keskittyisitkin haalimaan ilmoittautumiset tai lipun ostot tapahtumaasi sähköpostin välityksellä, älä unohda puhua itse tapahtumastasi somessa. Osa somepäivityksistäsi saa toki ohjata yleisöäsi osallistumaan, mutta keskitä valtaosa postauksista siihen mikä tapahtumissasi oikeasti kiinnostaa. Esittele puhujia, kerro valmisteluiden etenemisestä ja tuo esiin oma innostuksesi tapahtumaa kohtaan. Se tarttuu!

3. AB-testaa

Koskaan ennen sähköpostikampanjan aloittamista et voi olla varma, mikä sisältö lopulta on se toimivin. Tämän takia kannattaa rullata vierekkäin aina kahta hieman erilaista kampanjaa. Vaikka juuri tähän kyseiseen tapahtumaan AB testisi voittanut parempi sisältöinen kirje ei ehdi, saat valtavan arvokasta tietoa tulevaisuutta varten siitä millainen sisältö kohderyhmääsi puree. Muista pitää kirjeiden erot pieninä, jottet päädy arvailemaan mikä osa toisessa kirjeessä toimi paremmin kuin toisessa. 

4. Muista myyvät lauseet

Suomalaiset ovat tunnetusti vähän ujoja käyttämään ylisanoja markkinoinnissa, mutta aina välillä huomiota herättävä lause tai sana on paikallaan. Ne tutkitusti toimivat, vaikka se joskus oudolta tuntuukin. “Rekisteröidy heti, Tarjous päättyy huomenna, Vain muutama paikka enää jäljellä” ja muut kehotteet saavat empivässä vastaanottajassa aikaan toimintaa. Ja huoli pois – kukaan joka ei vakavasti muutenkin harkitsisi osallistumista ei näiden kehotteiden takia vasten tahtoaan tapahtumaan ilmoittaudu.

5. Älä markkinoi vain heille joiden toivoisit osallistuvan

Vaan myös heille jotka jo ostivat lipun. Nostata fiilistä, tai asiapitoisemmassa tapahtumassa yksinkertaisesti muistuta tulevasta tapahtumasta. Muista jatkaa yhteydenpitoa myös tapahtuman jälkeen – kiitokset, palautteen pyytäminen ja tapahtuman tunnelmiin paluu sekä sähköpostitse että somessa auttavat kummasti, kun on aika aloittaa seuraavan tapahtumasi markkinointi.

Vaikka tässä nyt annettiinkin viisi selkeää vinkkiä, ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa ja strategiaa markkinoida tapahtumia. Tärkeintä kaikista on ryhtyä toimeen ja oppia aina edellisestä tapahtumasta tulevaa varten. Mukavia tapahtumia!

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.