Uutta Eventillassa: Budjetointityökalu

15.09.2022
Jaa

Hyviä uutisia maksullisten tapahtumien järjestäjille!

Kehitimme Eventillaan uuden työkalun, joka tekee maksullisten tapahtumien budjetin hallinnasta vaivatonta. Uusi budjetointityökalu mahdollistaa nimensä mukaisesti tapahtuman budjetin laatimisen, mutta myös suunnitellun budjetin vertaamisen toteutuneeseen myyntiin sekä kuluihin. Budjetointityökalulla voi seurata tapahtuman myynnin kehitystä ennen tapahtumaa. Tarvitseeko jonkin tapahtuman tai koulutuksen markkinointiin laittaa lisää paukkuja? Etenkin paljon maksullisia koulutuksia järjestävät koulutustalot ovat koekäytössä ihastuneet tähän työkaluun!

Budjetointityökalu löytyy Eventillasta tapahtuman muokkauksen yhteydestä. Maksulliseen tapahtumaan voi luoda halutun määrän erilaisia lippuja, eli erilaisia ilmoittautumistyyppejä. Usein esimerkiksi ajoissa ostetut liput ovat halvempia ”early bird” -lippuja, VIP-asiakkaille myydään erikoishintaan lisäpalveluita tai eritellään live- ja onlineosallistumiset eri hintaisiksi. Kun jokaiselle ilmoittautumistyypille on merkitty hinnat, on aika siirtyä budjetointityökalun puolelle kirjaamaan tapahtuman odotettuja myyntejä.

Pssst…Oletko myymässä lippuja tapahtumaan tai webinaariin? Lue, miten lipunmyynti tapahtuu Eventillassa.

Laadi tapahtuman budjetti etukäteen

Odotetut myynnit koostuvat lipunmyynnistä ja muusta odotetusta myynnistä. Odotettuun lipunmyyntiin kirjataan yksinkertaisesti se määrä, mitä odotat mitäkin lippua myytävän. Lippujen hinnat täyttyvät työkaluun automaattisesti!

Pssst. Tarjoatko alennuksia lipuistasi? Eventillaan kirjatut alekoodit ja niiden kautta saadut alennukset näkyvät tapahtumabudjetin yhteenvedossa. Niiden kirjaamisesta ei siis tarvitse etukäteen huolehtia!
Lippujen hinnat päivittyvät odotettuun lipunmyyntiin automaattisesti.

Muu odotettu myynti on esimerkiksi oheistuotteiden, lisäpalveluiden tai sponsorirahojen kaltaista tuottoa. Se kirjataan budjettiin erikseen kiinteinä summina.

Odotettu muu myynti kirjataan budjetointityökaluun erikseen.

Odotetun myynnin jälkeen tapahtuman budjetti kaipaa odotettuja kuluja. Niitä voidaan lisätä osallistujakohtaisesti tai kiinteinä kuluina. Kiinteisiin kuluihin merkitään esimerkiksi tilavuokra ja osallistujakohtaisiin kuluihin lounaskulut. Osallistujakohtaisten kulujen määrä kasvaa reaaliajassa sitä mukaa, kun tapahtumaan saadaan ilmoittautumisia.

Odotetut kulut kirjataan osallistujakohtaisesti ja kiinteinä kuluina.

Kirjaa toteutunut myynti ja toteutuneet kulut

Tapahtuman jälkeen on aika verrata suunniteltua budjettia toteutuneeseen. Lipunmyynnistä saadut tulot päivittyvät automaattisesti tapahtumabudjetin yhteenvetoon, joten niitä ei tarvitse käsin kirjata. Toteutunut muu myynti sen sijaan täytyy tarkistaa manuaalisesti. Budjetointityökalu ehdottaa toteutuneeksi myynniksi aiemmin kirjaamaasi odotettua myyntiä, joten jos kaikki meni täysin suunnitelmien mukaan voit vain tallentaa ehdotetut summat. Harvoin kuitenkaan budjetointivaiheessa osataan ihan tarkkaan sanoa myyntimääriä, joten toteutunut muu myynti useimmiten kirjataan käsin. Toteutuneet kulut-välilehdellä voi viilata vielä todelliset kulut kohdilleen. Saatiinko vuokrasta pieni alennus? Tai jouduttiinko osallistujien nimikylteistä maksamaan suunniteltua enemmän koska tilaus jäi viime tippaan? Tällaiset korjaukset on helppo tehdä!

Tarkastele suunniteltua ja toteutunutta tapahtumabudjettia

Yhteenvedossa on samalle sivulle koottu sekä tapahtuman suunniteltu, että toteutunut budjetti. Yhteen taulukkoon kootusta raportista on helppo verrata suunniteltuja ja toteutuneita lukuja keskenään. Budjetointityökalu laskee myös automaattisesti katteen per osallistuja sekä tapahtuman tuottoprosentin.

Yhteenvedossa on helppo tarkastella tapahtuman budjettia kokonaisuutena.

Kehitä tapahtumiasi pitkäjänteisesti

Yhteenvetosivulla tapahtuman talouden tarkastelu ja analysointi on helppoa. Kun yhteen näkymään on kerätty eriteltynä koko tapahtuman taloudellinen rakenne, on selkeästi nähtävissä millä osa-alueella on vielä kehitettävää. Omien tapahtumien maksuliikenteen seuraaminen pitkäjänteisesti Eventillan budjetointityökalun avulla mahdollistaa jatkuvan kehityksen. 

Hallitse koko tapahtuman maksuprosessi Eventillassa

Tarkasti laaditun tapahtumabudjetin lisäksi tapahtuman maksuliikenne kannattaa järjestää mahdollisimman sujuvaksi. Eventilla tarjoaa oman verkkomaksumoduulin, jonka avulla verkkomaksujen, luottokorttimaksujen ja mobiilimaksujen vastaanottaminen käy käden käänteessä. Verkkomaksumoduulin lisäksi tapahtumamaksut on mahdollista kerätä oman, Eventillaan integroidun maksutavan avulla tai laskuttaa maksut osalllistujilta.

Psssst… Lue lisää maksullisista tapahtumista Eventillassa.

Jotta tärkeät tiedot siirtyvät ilman manuaalista työtä kaikkiin käytössä oleviin järjestelmiin, kannattaa Eventilla integroida esimerkiksi taloushallintoon, CRM-järjestelmään, jäsenrekisteriin tai laskutustietojärjestelmään. Tarjoamiimme integraatioihin voi tutustua tarkemmin täällä.

 

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.