Key Account Managerina Eventillalla – Minnan tarina

15.12.2020 Kommentit (0)
Jaa

Kuka olet, Minna?

Olen Ollilan Minna, työskentelen Eventillalla Key Account Managerina. Vapaa-ajalla ulkoilen kahden jackrusselinterrierini kanssa ja remontoin vanhaa taloani. Pidän myös ruoanlaitosta ja leipomisesta.

Ennen Eventillalla työskentelyä olin itse asiassa Eventillan asiakas, eli käytin järjestelmää aiemmassa työpaikassani. Se oli merkittävä tekijä sille, että päädyin nykyiseen työhöni.

Millainen tausta sinulla on ennen Eventillalla työskentelemistä?

Ennen Eventillaa työskentelin suunnittelijana Oulun innovaatioallianssilla tapahtumien parissa. Olin mukana ideoimassa ja toteuttamassa tapahtumia yrittäjille sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille. Työparini kanssa olimme mukana koko prosessissa, aina suunnittelusta tilaisuuden juontamiseen. Työni puolesta pääsin myös mukaan Polar Bear Pitchingin järjestäjätiimiin, joka on käyttänyt Eventillaa jo vuosia.

Miten päädyit Eventillalle?

Edellisessä työssäni tapahtumasuunnittelijana käytin siis Eventillaa työkaluna tapahtumajärjestelyissä. Sitä kautta tutustuin Eventillan Tuuliin ja Markukseen, jotka auttoivat minut alkuun Polar Bear Pitchingin lippujen skannauksessa. Kun myöhemmin näin LinkedInissä Eventillan ilmoituksen avoimesta työpaikasta, ajattelin, että tuonne minäkin haluan töihin!

Miten taustastasi on hyötyä työssäsi Eventillalla?

Taustastani tapahtumien parissa on tämänpäiväisessä työssäni paljon hyötyä. Asiakkaani järjestävät erilaisia tapahtumia, koulutuksia ja kokouksia, joten työssäni on ehdoton vahvuus ymmärtää ja tietää heidän työssään kohtaamista haasteista jo etukäteen. Osaan arvioida mikä heidän työssään vie turhaa aikaa ja mitä voisimme automatisoida Eventillan avulla. Ymmärrän myös tapahtumajärjestämisen laajuuden ja työn vaativuuden – työtehtäviä on loputtomasti ja aina on kiire. Olen todella oppinut kunnioittamaan alaa.

On siis erityisen mukavaa, että pääsen työssäni auttamaan sellaisia ihmisiä, joiden tiedän omien kokemusteni pohjalta painivan aikataulupaineiden ja pitkien tehtävälistojen parissa. Siksi koen, että taustani soveltuu työnkuvaani erinomaisesti, vaikka minulla olikin vähäisesti myyntikokemusta ennen Eventillaa. 

Millainen on työnkuvasi Eventillalla?

Tehtävässäni on tärkeää ymmärtää asiakkaan ongelmat ja kipupisteet, jotta osaa tarjota niihin oikeanlaisia ratkaisuja. Kyse ei ole tuotteesta, jota vain myydään sokeasti asiakkaalle, vaan useimmiten se on toisin päin. Kuunteleminen on paljon tärkeämpää kuin puhuminen. Pyydän asiakasta avaamaan nykyistä tapaa toimia, jotta voimme yhdessä katsoa löydämmekö siihen järkevämmän, nopeamman ja helpomman ratkaisun. Hienommilla termeillä teen siis ratkaisukeskeistä asiantuntijamyyntiä.

Account Managerin rooli Eventillalla koostuu kolmesta osasta: myynti, projektijohtaminen sekä asiakkuuksien hoitaminen.

  • Myynti: käytännössä uusasiakashankintaa ja lisämyyntiä nykyisille asiakkaille.
  • Projektijohtaminen: kun myyn palvelun asiakkaalle, vastaan siitä että se toimitetaan aikataulussa ja että asiakas saa sitä mitä tilasi. Projektin luonteesta ja laajuudesta riippuen minulla voi tässä olla työparina Eventillan teknisen tiimin jäsen.
  • Asiakkuuksien hoitaminen: kun projekti on saatu maaliin, niin asiakkaasta pidetään tietysti huolta jatkossakin. Kyselen säännöllisesti mitä heille kuuluu ja miten Eventillan kanssa menee. Jos Eventillaan tulee uusia ominaisuuksia tai integraatioita, joista uskon asiakkaani hyötyvän, niin otan heihin itse yhteyttä. Siksi on tärkeää, että tiedän omien asiakkaiden tarpeet perusteellisesti. Toimin myös asiakkaan yhteyshenkilönä koko asiakkuuden ajan, eli olen heille se henkilö, johon voi ottaa yhteyttä asiassa kuin asiassa (poislukien tietysti päivittäiset tukiasiat, jotka hoitaa meidän timanttinen tukitiimi).

Mikä on parasta työssäsi?

Kaikista parasta on se, kun löydän oikean ratkaisun asiakkaalle. Yleensä asiakkaalla on jokin ongelma tai haaste tapahtumajärjestelyihin liittyen, ja työssäni voin olla se henkilö, joka ratkaisee tuon ongelman Eventillan avulla. Siis sellaisen työkalun, jonka olemassaolosta asiakas ei välttämättä edes tiennyt aiemmin. Tästä saamani runsas positiivinen palaute on kyllä se tämän työn suola.

Työssäni on parasta myös sen monipuolisuus: en ikinä jaksaisi tehdä yhtä ja samaa asiaa aamusta iltaan ja päivästä toiseen. Monipuolisuus tulee juuri siitä, että on niin erilaisia asioita tehtävänä. Olen tyyppinä sellainen, että teen usein kymmentä asiaa yhtä aikaa. Siksi tällainen työ, jossa saan multitaskata, sopii minulle erinomaisesti.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, täytyy mainita työkaverit ja tiimi. En ole koskaan aiemmin työskennellyt paikassa, jossa tiimi on näin tiivis porukka. Ihmiset täällä ovat enemmän kuin työkavereita. Sillä on kyllä valtava vaikutus miten töissä viihtyy ja voiko siellä olla oma itsensä. Uskon, että hyvä meininki näkyy myös ulospäin ja asiakkaille saakka.

Mitä muut kertovat?

Mikä on Minnalle ominaista ja mikä tekee hänestä sopivan juuri Key Account Managerin tehtävään? Kyselimme muilta tiimiläisiltä:

“Minna on niitä ihmisiä jotka ratkaisevat asiakkaan todelliset haasteet, eivät vain myy asiakkaalle uutta työkalua” – kuvailee toimitusjohtajamme Pekka Huttunen.

“Kun Minna yhdessä tapahtumassa veti minua hihasta ja kertoi, että oli ajatellut hakea meille töihin, olin jo aika innoissani. Olin aiemmin tosiaan työskennellyt Minnan kanssa ja osasin jo vähän aavistaa, että siinä se meidän uusi työkaveri on. Rekryprosessin edetessä tunne vahvistui. Match made in heaven! Oltiin löydetty juuri oikea tyyppi meidän tiimiin!” taas kertoo myyntijohtajamme Tuuli Mikkola.

“Minnassa arvostan erityisesti ratkaisukeskeistä asiakaslähtöistä ajattalutapaa, sekä jatkuvaa halua kehittyä tehtävissään. Me molemmat tehdään töitä kovasti, mutta aina (tiukassakin tilanteessa) pilke silmässä. Se kuvastaa minusta hyvin meidän tiimin yleistä tekemistä. Nauru raikaa meidän kahvitauoilla usein ja kovalla volyymilla, mutta silloin kun hommat on kesken niihin keskitytään.” Tuuli jatkaa.

Haluatko kysellä Minnan työstä? Voit ottaa häneen yhteyttä sähköpostitse.

Voisitko sinäkin sopia Eventillan tiimiin? Tsekkaa avoimet rekrytointimme!Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Kommentit

Tätä artikkelia ei ole vielä kommentoitu.