Hybriditapahtuman järjestäminen

Hybriditapahtuma toimii livenä ja verkossa

Hybriditapahtuma yhdistää verkkotapahtuman ja livetapahtuman. Hybridimuotoiseen tapahtumaan voi siis osallistua sekä verkossa, että livenä paikan päällä. Eventillan avulla hybriditapahtuman järjestelyt sujuvat vaivattomasti – ja aina brändisi mukaisesti.

Hybriditapahtuma Eventillalla

Eventilla on helppokäyttöinen tapahtumanhallinnan palvelu verkossa. Järjestelmä mahdollistaa hybriditapahtuman järjestelyt kuten tapahtumasivun, viestinnän sekä ilmoittautumiset. Hybriditapahtumassa tärkeä viestinnän kohdennus onnistuu järjestelmällä helposti jolloin osallistuminen sekä verkossa että paikan päällä on vaivatonta. Hybriditapahtuman järjestäminen on kahden tapahtuman järjestämistä yhtäaikaa – joten tapahtumajärjestäjän täytyy voida keskittyä itse olennaiseen ja jättää automatisoitavissa olevat asiat toimivan tapahtumanhalllintajärjestelmän huoleksi!

Luo hybriditapahtumallesi digitaalinen kotipesä, jolta osallistuja löytää tarvittavat tiedot eri osallistumismuotoja varten. Tapahtumasivulla kävijä ilmoittautuu mukaan ja maksaa osallistumismaksun, mikäli tapahtumasi on maksullinen. Verkko-osallistuja saa ilmoittautumisesta vahvistusviestin, jossa on henkilökohtainen liittymislinkki, minkä avulla voidaan seurata läsnäolotietoja.

Hybriditapahtumassa on vähintään kaksi osallistumistyyppiä: live- ja verkko-osallistuminen. Niiden kävijöiden kokemus ja tarpeet eroavat toisistaan, joten on tärkeää kohdentaa myös viestintä osallistujatyypin mukaisesti. Eventillan avulla voit helposti jaotella viestinnän eri tarpeiden mukaan – esimerkiksi webinaarilinkin lähtemään vain verkossa osallistujille.

Hybriditapahtuman verkkopuolen hallinta on helppoa Eventillan integraatioiden avulla. Webinaari-integraatio mahdollistaa osallistujadatan siirtymisen oikeaan paikkaan sekä brändisi mukaisen ulkoasun. Voit myös helposti siirtää tietoa kolmanteen järjestelmään, kuten markkinoinnin automaatioihin.

Vinkkejä hybriditapahtumiin

Hybriditapahtuman osallistujilla on erilaisia viestintätarpeita: osa tarvitsee saapumisohjeita, osa taas tietoja webinaariin liittymisestä. Siksi on tärkeää kohdentaa oikeanlaista viestintää osallistujatyypin mukaan. Eventillan avulla voit luoda erilaiset vahvistusviestit kummallekin osallistujaryhmälle ja automatisoida viestinnän ilmoittautumistyypin perusteella.

Lataa opas hybriditapahtumiin!

Webinaari-integraatio hybriditapahtumassa

Varmista tapahtumasi online-osuuden toimivuus Eventillan webinaari-integraation avulla. Se takaa brändisi näköisen viestinnän ja läsnäolotietojen keräämisen selkeille raporteille. Etkö löytänyt käyttämäsi järjestelmää listasta? Kysy mahdollisuuksista myös muihin alustoihin.

Zoom

Online-kokoukset ja webinaarit.
Lue lisää

WebinarJam

Helppokäyttöinen webinaarialusta.

GoToWebinar

Webinaarijärjestelmä.
Lue lisää

Microsoft Teams

Tiimityöskentely ja online-kokoukset.
Lue lisää

Eventilla-paketit hybriditapahtumiin

Single Event

Kun haluat järjestää yksittäisen laadukkaan hybriditapahtuman.

Hinta alkaen
990
Valitse!
Suosituin

Business

Kun järjestät useamman hybriditapahtuman vuodessa ja haluat tehdä sen helposti.

Hinta alkaen
298 / kk
Valitse!

Enterprise

Kun tarvitset enemmän: ala-tilejä, käyttäjiä ja kustomoituja ominaisuuksia.

Hinta alkaen
498 / kk
Valitse!

Asiakkaiden rakastama hybriditapahtumien kumppani

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää. Voit myös varata demon suoraan asiantuntijaltamme.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijanasi palvelee

Tuuli Mikkola

Account Director

Ota yhteyttä