Eroon manuaalisesta työstä CRM-integraatiolla

08.12.2021
Jaa

Salesforcen ja Eventillan integraatio siirtää osallistujadatasi suoraan Salesforceen, tehden tapahtumistasi saumattoman osan muita markkinointikampanjoitasi. Miten integraatio helpottaa arkeasi? Jatka lukemista, me kerromme.

Tapahtumien järjestäminen vie aikaa ja resursseja, joten kannattaa todellakin varmistaa etteivät niistä kerätyt liidit jää tapahtumanhallinnan sovellukseen lepäilemään. Me tiedämme, että matka tapahtuman osallistujasta kontaktin kautta kannattavaksi asiakkaaksi voi olla pitkä. Tämän matkan varrelle syntyy helposti täysin turhia kuiluja eri ohjelmistojen välille. Etenkin B2B-puolen yrityksissä CRM-järjestelmä on usein tärkein työkalu, joka ohjaa myynnin päivittäistä työtä. On tärkeää varmistaa, että tapahtumiesi osallistujat kulkeutuvat varmasti ja ajantasaisesti liideiksi CRM-järjestelmääsi – monesti sitä mikä ei CRM:ästä löydy ei myynnille ole olemassa!

Mitä hyötyjä integraatiosta on?

Integroimalla Salesforcen Eventillaan, siirtyvät tapahtumiesi osallistujat suoraan Salesforcen liideiksi. Jos tapahtuman osallistuja löytyy CRM:stäsi jo liidinä, kontaktina tai asiakkuutena, liitetään tieto osallistumisesta tähän olemassa olevaan yhteystietoon. Näin myyjien on helppoa esimerkiksi valita tapahtumaa seuraavan viikon kontaktointilistalleen sellaiset tapahtuman osallistujat, jotka ovat teille täysin uusia tuttavuuksia. 

Salesforcen ja Eventillan integraatio auttaa myös luomaan älykkäämpiä markkinointikampanjoita, tarjoten tapahtumaosallistumisen kohdennusvaihtoehdoksi kampanjoillesi. Integraatio tehostaa sekä myyntiä että markkinointia, antaen samalla tärkeän kokonaiskuvan tapahtumiesi merkityksestä liiketoiminnallesi. Datan automaattinen siirtyminen järjestelmien välillä vapauttaa myös työaikaa, jos aiemmin tapahtuman osallistujatiedot on tuotu CRM-järjestelmään käsin.

Tietojen varma siirtyminen järjestelmästä toiseen helpottaa työntekoa valtavasti, kun jokaisen tiimin ei tarvitse päästä käsiksi kaikkiin mahdollisiin järjestelmiin pysyäkseen kärryillä siitä mitä tapahtuu. Näin säästyy paitsi hermoja, myös rahaa – ylimääräiset lisenssit järjestelmiin ovat usein maksullisia ja varmatoiminen integraatio mahdollistaa tiimin yhteistyön, vaikkeivat kaikki käyttäisikään kaikkia samoja järjestelmiä. Esimerkiksi markkinointitiimi voi hyvin hoitaa tapahtumanhallinnan, myyjien keskittyessä CRM-järjestelmään.

Miten integraatio toimii?

  1. Osallistuja ilmoittautuu tapahtumaan
  2. Ilmoittautumistiedot tallentuvat Eventillaan
  3. Valitut osallistujan tiedot siirtyvät Salesforceen
  4. Salesforce luo uudesta osallistujasta liidin, tai tallentaa tiedon osallistumisesta olemassa olevaan kontaktiin
  5. Myyjät hyödyntävät osallistumistietoja myyntityössään ja pystyvät halutessaan priorisoimaan yritykselle uudet liidit
  6. Markkinointi voi suunnata kampanjoita tapahtumaosallistujille

Salesforcen lisäksi meiltä löytyy integraatioita esimerkiksi Pipedriveen, MS Dynamicsiin ja Hubspottiin. Katso lisää integraatioitamme täältä!

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin katsotaan mitä hyötyjä Te voisitte saada integraatioista.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.