Hyvää tekemässä Vitamin Well: Mielijuoksu 2024

12.06.2024
Jaa

Aurinko porotti kuumasti, kun hyppäsimme ratikan kyydistä Kaivopuiston pysäkillä ja lähdimme ison ihmisjoukon mukana kävelemään kohti tapahtuma-aluetta. Porteilta omalla nimellä numerolappu ja Mielinauha matkaan ja yhteistyökumppanien juoksukenkiä tutkailemaan! Mielijuoksu on Vitamin Wellin järjestämä hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma, jossa kerätään rahaa Mieli ry:n mielenterveystyöhön. 

Kaivopuisto täyttyi hyvästä fiiliksestä ja liikkunnan ilosta Vitamin Wellin Mielijuoksu-tapahtumassa.

Kyseessä on matalan kynnyksen juoksutapahtuma, jossa jokaisesta kierretystä 2km lenkistä Vitamin Well lahjoitti 1€ Mieli ry:lle. Loppuunmyydyssä tapahtumassa 500 osallistujaa juoksi lopulta huimat 4804km ja hyväntekeväisyyteen kerättiin huikeat 7657€. Liikunnan ilo ja rento tekeminen näkyivät tapahtumassa: osallistujissa oli aktiiviurheilijoita ja ihan tavallisia kuntoilijoita. Jokainen sai suorittaa juoksun juuri omalla tasollaan ja kaikkia kannustettiin iloisesti!

Loppuunmyydyn tapahtuman lipunmyynti Eventillalla

Mielijuoksun lipunmyynti toteutettiin Eventillalla, johon rakennettiin brändätty tapahtumasivu Vitamin Wellin ilmeellä. Tapahtuman yhteistyökumppani Mieli ry sekä järjestävä taho Vitamin Well esiteltiin tapahtumasivulla omilla välilehdillään, jotta jokainen ilmoittautuja sai tutustua tapahtumajärjestäjiin ja hyväntekeväisyyskohteeseen ennen lipun ostoa. Liput maksettiin Eventillan verkkomaksumoduulin avulla, ja 10€ osallistumismaksu ohjattiin lyhentämättömänä Mieli ry:lle. Ilmoittautumislomakkeella jokaisen osallistujan oli myös mahdollista tehdä vapaaehtoinen lisälahjoitus haluamallaan summalla. 

Mielijuoksua varten rakennettiin Vitamin Wellin brändin mukainen digitaalinen osallistujakokemus Eventillaan.

Huippusuosittu tapahtuma myytiin nopeasti loppuun, ja lipun ostaneille mahdollistettiin oman lipun siirto toisen henkilön nimiin ennen tapahtumaa no-show:n ehkäisemiseksi. Viestintä aiheesta oli selvästi tavoittanut osallistujat, sillä aivan muutama numerolappu jäi paikan päällä noutamatta! Muutoinkin tehokkaalla tapahtumaviestinnällä tehtiin osallistumisesta vaivatonta – tapahtumasta muistutettiin, aikataulua avattiin ja löytyipä sähköpostiviesteistä jopa kartta, jonka avulla kaikki löysivät paikan päälle helposti.

Onnistunut tapahtuma ja reippaita liikkujia

Ruuhkan välttämiseksi tapahtumatori aukesi jo kaksi tuntia ennen juoksun aloitusta, ja kauniina kesäpäivänä puistossa olikin mukava viettää aikaa ennen juoksun starttia. Tapahtumatorilta oli mahdollista lainata juoksuun Salomonin ja Sauconyn testikenkiä, ja musiikki soi alusta asti luoden energistä tunnelmaa. Yhteinen alkulämmittely sai heti hien pintaan, ja matkaan päästiin yllättävän sujuvasti – ottaen huomioon että reitille starttasi samaan aikaan 500 innokasta osallistujaa!

Eventillan LinkedIn-postauksesta kerätty juoksutiimi juoksi yhteensä 66 hyväntekeväisyyskilometriä.

Eventillan Tuuli ja Vilma osallistuivat tapahtumaan reippaalla asenteella kuumasta helteestä huolimatta: ennakkoon tavoitteeksi asetettu 10km taittui molemmilta. Eventillalaiset tarjosivat osallistumisen myös viidelle nopeimmalle LinkedIn-kommentoijalle, ja hetkessä täyttynyt tiimi kerrytti hyväntekeväisyyskilometrejä yhteensä 66km. Hikisten juoksukilometrien jälkeenkin tapahtumasta jäi hyvä mieli – tapahtumassa tehtiin hyvää, ihmiset olivat hyväntuulisia ja kauniissa ympäristössä ulkoilu ja urheilu teki hyvää niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Etkö päässyt osallistumaan Mielijuoksuun, mutta haluaisit lahjoittaa Mieli ry:lle? Tee kertalahjoitus Mieli ry:n verkkosivuilta.

Otsikkokuva ja pienet kuvat: Sintonen photography

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.