Kaikki tapahtumista(ni) – Jakso 6 Tapahtumat osana automaatioita

13.03.2023
Jaa

Kaikki Tapahtumista(ni) webinaarisarjan kuudennessa jaksossa paneudutaan markkinoinnin automaatioiden maailmaan Liana Technologiesin Lauri Sainion johdolla. Käymme Laurin kanssa läpi millaisia mahdollisuuksia automaatiot ja erilaiset integraatiot tarjoavat organisaatioille, jotka haluavat saada kaiken hyödyn irti tapahtumistaan. Jaksossa sukelletaan perusteiden lisäksi myös kahden käytännön esimerkin pariin.

Aivan webinaarin alussa täytyy määritellä käsitteitä. Mikä oikeastaan on integraation ja automaation ero? ”Minä ymmärrän integraation niin, että se on tapa jolla saadaan tietoa liikkumaan palvelusta toiseen.” Lauri aloittaa. ”Jos ajatellaan esimerkiksi Eventillaa ja Lianaa, niin integraatio mahdollistaa Eventillassa olevan tiedon viemisen markkinoinnin automaatiojärjestelmään. Automaatiojärjestelmä sen sijaan on se järjestelmä, jolla sitä integraatiosta saatavaa tietoa hyödynnetään, esimerkiksi rakentamalla juuri näitä viestintäpolkuja, joiden avulla varmistetaan että haluttu kohderyhmä saa niitä tiettyjä viestejä.” hän selittää. 

”Automatisoinnin kanssa kannattaa lähteä liikkeelle tarpeesta ja tarkoituksesta – monesti halutaan keventää työtaakkaa ja helpottaa rutiineja. Helpoiten vauhtiin pääsee pilkkomalla asioita pienempiin kokonaisuuksiin, sillä liian laajasta tavoitteesta tulee helposti liian iso kokonaisuus taklattavaksi kerralla.” Lauri huomauttaa. ”Esimerkiksi kun uutiskirjeviestintää halutaan automatisoida, kannattaa ihan ensimmäisenä luoda yksinkertainen ”Tervetuloa uutiskirjelistalle” viestin lähettävä automaatio, ja jatkaa siitä sitten pala kerrallaan eteenpäin.” hän vinkkaa. 

Kun automaatioita lähdetään suunnittelemaan, on ruutupaperi Laurin mukaan loistava työkalu. ”Kannattaa huolella piirtää auki se mitä halutaan saavuttaa ja miten automaatiopolku rakentuu.” hän kertoo. Kun haluttu automaatio on piirretty auki, tulee esiin myös se mitä dataa automaation toteutukseen tarvitaan. ”Tässä kohti mietitään taas sitten niitä integraatioita, eli sitä millä järjestelmällä se tarvitttava tieto kerätään tai aiotaan kerätä, ja miten se tieto saadaan hyödynnettyä automaatioissa.” Lauri muistuttaa.

Millaisen automaatiopolun Lauri rakentaisi koulutustalolle, joka järjestää useita satoja toistuvia koulutuksia vuodessa? Millainen automaatioprosessi pyörähtää B2B-asiantuntijaorganisaatiolla, jolle webinaarit ovat kiinteä osa markkinointia? 

Näihin tilanteisiin löydät konkreettiset esimerkit itse webinaarijaksosta, joka on maksutta katseltavissa Eventillan YouTube-kanavalla ⬇️

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.