Ketterä 50-vuotias – POHTO hallinnoi  monipuoliset koulutuksensa joustavasti Eventillalla

15.12.2022
Jaa

POHTO järjestää koulutuksia ja kursseja teollisuuden alan toimijoille. “Meillä on verkkosivu täynnä avoimia koulutuksia, mutta järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia vastaamaan juuri tiettyyn tarpeeseen.” POHTO:n kehittämispäällikkö Henna Piirainen kertoo. Koulutuksia todellakin järjestetään monipuolisesti kunnossapitoon, automaatioihin, metalli- ja metsäteollisuuteen, turvallisuuteen, johtamiseen ja moneen muuhun liittyen! “Meillä on todella laaja verkosto kouluttajia, joista kyllä löytyy oikea henkilö moneen koulutustarpeeseen.” Henna kertoo. Marraskuussa 2022 50-vuotta täyttänyt koulutus- ja konsultointitalo kehittää jatkuvasti toimintaansa niin koulutustarjonnan kuin sisäisten prosessienkin osalta.

Hybriditoteutukset tuovat joustoa koulutuksiin

Tällä hetkellä kaikki POHTO:n koulutukset järjestetään hybriditoteutuksena, eli koulutukseen voi osallistua joko paikan päällä tai etänä esimerkiksi Teams:in välityksellä. “Nyt vuoden 2022 syksyllä on ollut havaittavissa, että yhä useammat haluavat osallistua koulutuksiin paikan päällä. Se on tietysti mukavaa, kun meidänkin henkilökunta pääsee nyt pitkästä aikaa tapaamaan osallistujia ihan kasvotusten.” Henna kertoo. Hybriditoteutuksesta ei kuitenkaan olla luopumassa, sillä etäosallistumisen mahdollistaminen tuo koulutuksiin osallistumisen mahdolliseksi myös kauempana asuville. “Iso osa koulutuksistamme järjestetään täällä Oulun ja Pohjois-Suomen alueella, mutta viime aikoina olemme myös enenevissä määrin lähteneet liikkeelle asiakkaidemme tiloihin ympäri Suomen.” Henna selittää. Hybriditoteutus mahdollistaa paitsi osallistujien, myös puhujien osallistumisen koulutukseen etänä. “Nykyään on melko helppoa saada esimerkiksi seminaareihin kansainvälisiä puhujia, kun etäosallistumisesta on tullut arkea. Onhan se myös ympäristön ja asiantuntijan ajankäytön kannalta järkevää, ettei 45 minuutin puheenvuoron takia tarvitse matkustaa ulkomailta Suomeen.” Henna miettii.

Eventilla koulutusten järjestämisen keskiössä

“Kaikki koulutuksemme hallinnoidaan nykyään Eventillalla, missä luomme tapahtumasivun ja automatisoidun tapahtumaviestinnän, esimerkiksi tervetuloviestit.” Henna selittää. “Eventillan viestintämahdollisuudet ovat osoittautuneet käteviksi, sillä esimerkiksi poikkeustilanteista saadaan helposti ja nopeasti viestittyä osallistujille.” hän jatkaa.

Avoimet koulutukset päivittyvät POHTO:n verkkosivuille automaattisesti ja koulutuskalenterista osallistujat voivat hakea sopivia koulutuksia koulutusalan, avainsanojen tai vapaan haun avulla. “Meille on todella tärkeää, että koulutusten tiedot ovat muokattavissa yhdestä paikasta. Kun koulutukset tuodaan Eventillan WordPress-lisäosan avulla suoraan meidän verkkosivulle, ei tarvitse moneen eri paikkaan muistaa päivittää tietoja jos koulutukseen tulee jotain muutoksia.” Henna kertoo. Eventilla onkin vähentänyt POHTO:lla koulutusten hallinnointiin kuluvaa aikaa vähentämällä niihin liittyvää manuaalista työtä – millä on iso vaikutus kun koulutuksia ja niiden osallistujia on paljon. “Esimerkiksi Eventillan käyttöönoton jälkeen todistusten lähettäminen on nopeutunut hurjasti. Meillä on Eventillassa valmiit todistuspohjat, joihin osallistujatiedot tulostuvat oikeille riveilleen. Todistusten lähettäminen läsnäolleille on siis saatu täysin automatisoitua!” Henna kertoo.

Todistusten lisäksi Eventillasta lähetetään koulutuksen jälkeen osallistujille palautekysely. “On tietenkin tärkeää systemaattisesti kerätä palautetta koulutuksistamme – eihän muuten oman toiminnan kehittäminen olisi mahdollista.” Henna selittää. Palautekyselyihin POHTO:lla on käytössään Eventillan kyselytyökalu Eventilla Surveys, jonka avulla yritys seuraa mm. osallistujiensa suositteluhalukkuutta eli Net Promoter Scorea.

Eventilla kehittyy ja tarjoaa tukea tehokkaaseen käyttöön

“Me ollaan kyllä saatu Eventillan tiimiltä paljon tukea koulutustemme kokonaisuuden hallintaan.” Henna kertoo. “Jo heti käyttöönotossa Tuuli taisi sanoa, että teidän tukeen saa olla yhteydessä ihan mistä vain asioista, että tyhmiä kysymyksiä ei ole. Otin tämän sitten ihan tosissaan ja olen rohkeasti kysynyt apua tuestanne jos jotain työkalun käytössä on päässyt unohtumaan.” hän naurahtaa. Eventillalla järjestetään säännöllisesti käyttökoulutuksia, joihin myös POHTO:lta on aktiivisesti osallistuttu. “On mukava käydä välillä kurkkaamassa onko jotain uusia ominaisuuksia tullut tai onko oma järjestelmän käyttö ihan ajantasalla.” Henna kertoo. 

Uusia ominaisuuksiahan on tullut ja esimerkiksi Eventillan uuden budjetointityökalun käyttöönotto on POHTO:lla suunnitelmissa. “Kun saadaan tämä budjetointi ja katelaskelmat myös Eventillan puolelle, pääsen eroon omista excel-taulukoistani ja koulutusten ihan koko kokonaisuus on hallittavissa Eventillan puolelta.” Henna kertoo. Myöskin nimikylttien tulostaminen suoraan Eventillasta todistusten tapaan on ollut ajatuksissa. “Eventilla on kyllä monipuolinen työkalu, jonka hyödyntäminen meilläkin kehittyy koko ajan. Se on hurjan toimiva työkalu koulutusten perustoiminnallisuuksien lisäksi myös tällaisiin pieniin yksityiskohtiin.” Henna miettii.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.