Lipunmyyntijärjestelmä omalle tapahtumalle? 5+1 tärkeää ominaisuutta

20.09.2023
Jaa
Henkilö ostamassa tapahtumalippua läppäriltä luottokortilla

Maksullisten tapahtumien järjestäjä tarvitsee tapahtumilleen helppokäyttöisen lipunmyyntijärjestelmän, jonka kautta tapahtuman liput myydään. Lipunmyyntijärjestelmä mahdollistaa lippujen myymisen ajasta ja paikasta riippumatta verkossa, mikä on tämän päivän tapahtumille ehdottoman tärkeää. Sekä kuluttaja- että yritysasiakkaat ovat tottuneet ostamaan tapahtumalippunsa verkosta itsenäisesti ja maksutapoina tulee olla valittavissa kaikki tutut verkkomaksamisen tavat.

Aivan mikä tahansa verkkomaksamisen mahdollistava järjestelmä ei kuitenkaan lippukauppana toimi, sillä tapahtumalippuihin liittyy usein monia pieniä yksityiskohtia joiden halutaan toimivan saumattomasti. Tämän takia lipunmyynti kannattaakin hoitaa nimenomaan tapahtumiin erikoistuneella järjestelmällä, jossa kaikki tarvittavat ominaisuudet ovat sisäänrakennettuina.

Lue täältä, miten lipunmyynti onnnistuu Eventillalla.

Millainen on hyvä lipunmyynti-järjestelmä tapahtumalle?

Kokosimme tähän artikkeliin 5+1 ominaisuutta, joita valtaosa tapahtumajärjestäjistä tarvitsee lipunmyyntijärjestelmältään. 

1. Lipunmyyntijärjestelmän tulee olla helppokäyttöinen sekä tapahtuman järjestäjälle että lipun ostajalle.

Eventillalla luot tapahtumasi brändin mukaisen tapahtumasivun muutamalla klikkauksella – ihan ilman koodaustaitoja. Tapahtumasivulle saa aseteltua kaikki tarvittavat tiedot selkeästi esille ja esimerkiksi tapahtuman aikataulun voi viedä tapahtumasivulla omalle välilehdelleen. Jokaisella tapahtumasivun välilehdellä on myös selkeä CTA-painike, josta lippunsa pääsee valitsemaan ja ostamaan.

Nappaa täältä vinkit toimiviin CTA-kehoitteisiin!

2. Lipunmyyntijärjestelmään täytyy voida luoda useita lipputyyppejä samalle tapahtumalle

Monesti samaan tapahtumaan myydään useita erilaisia lippuja. Monipäiväisissä tapahtumissa on eri liput jokaiselle tapahtumapäivälle, sekä erilaisille tapahtumapäivien yhdistelmille. Usein myydään erikoishintaisia lippuja esimerkiksi tietyn järjestön jäsenille tai opiskelijoille tai vaikkapa kalliimpia VIP-lippuja. Eventillassa samalle tapahtumalle on mahdollista luoda niin monta erilaista lippua kuin on tarpeen – ja eri lipun ostaneille on tietysti mahdollista myös ajastaa erilaista tapahtumaviestintää ja erilaiset vahvistusviestit oston onnistumisesta.

Toimiva lipunmyyntijärjestelmä mahdollistaa useita erilaisia lippuja samalle tapahtumalle.

 

3. Lipunmyynti tulee voida ajastaa etukäteen

Tapahtumien lipunmyyntiin liittyy usein monenlaisia aikatauluja. Myydään ennakkolippuja, normaalihintaisia lippuja ja ehkä viimehetken lippuja – usein eri hinnoilla. Jotta tapahtumajärjestäjän ei tarvitse juuri ennen tapahtumaa päivystää vaihtamassa lippujen hintoja, kannattaa valita käyttöön järjestelmä joka mahdollistaa eri lippujen myynnin ajastamisen etukäteen.

4. Lipunmyyntijärjestelmän tulee mahdollistaa ryhmäilmoittautumiset ja ostomäärien rajoitukset

Etenkin yrityspuolen tapahtumiin halutaan usein ostaa kerralla useampia lippuja. Eventillassa on mahdollista sallia oman ryhmän lippujen osto kerralla, yhden henkilön tiedoilla tai kysyen kaikilta osallistujilta tiedot erikseen. Samoin ostomääriin voidaan asettaa rajoituksia sekä ostettavien lippujen minimi- että maksimimäärään – jolloin esimerkiksi edullisempia ryhmälippuja ei voi ostaa yksittäin.

5. Alennuskoodit ja piilotetut liput helpottavat lipunmyyntiä

Lipunmyynnissä on usein tarpeen saada eri osallistujaryhmille erihintaisia lippuja. Lipunmyyntijärjestelmänä Eventilla mahdollistaa alekoodien luomisen ja kohdistamisen tietyille lipputyypeille. Juuri tietyille henkilöille ostettavaksi tarkoitetut liput sen sijaan voidaan piilottaa lipunmyyntisivulta, ja jakaa näiden piilotettujen lippujen ostolinkki erikseen.

+ 1. Automaattiset QR-koodilliset liput helpottavat osallistujien sisäänkirjaamista

Lipunmyyntijärjestelmää valittaessa kannattaa ehdottomasti myös huomioida, millä tavoin lippuja on tarkoitus lukea. Nimilista ovella toimii tiettyyn pisteeseen asti, mutta sekä tapahtuman järjestäjälle että osallistujalle helpoin tapa kirjata osallistujat sisään tapahtumaan on lukea ovella lippujen QR-koodit. Eventillasta automaattisesti toimitettavaan lippuun on helppo upottaa henkilökohtainen QR-koodi. Eventillan mobiiliapplikaatio EventillaApp toimii kaikissa älypuhelimissa, jolloin lippujen tarkistamista varten ei tarvita erillistä laitteistoa. Ainoa vaatimus lippujen lukuun EventillaAppilla on älypuhelimen toimiva kamera – mikä valtaosalta löytyy jo etukäteen!

Kun lipunmyynnin asetukset on saatu kohdalleen, ei järjestäjän tarvitse kuin seurata lipunmyynnin etenemistä ja keskittyä muihin tapahtumajärjestämisen osa-alueisiin. Lipunmyynnin etenemistä on Eventillassa helppo seurata järjestelmään kuuluvan budjetointityökalun avulla. Reaaliaikainen tieto budjetin kehittymisestä on arvokasta etenkin isompia tapahtumia järjestettäessä, jolloin esimerkiksi tietyn lipputyypin myynnin hidastumiseen voidaan reagoida markkinointitoimenpiteillä.

Mites se maksaminen?

Lippujen maksamiseen Eventilla tarjoaa verkko-, mobiili- ja luottokorttimaksut mahdollistavan verkkomaksumoduulin. Vaihtoehtoisesti liput voidaan myös laskuttaa jälkikäteen tai integroida jo käytössä oleva maksutapa myös Eventillaan. Lisää maksullisten tapahtumien järjestämisestä Eventillalla voit lukea aiemmasta blogitekstistämme.

Haluatko kuulla tarkemmin, miten lipunmyynti sujuu juuri Eventillassa? Lue lisää ja ota rohkeasti yhteyttä täältä!

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.