Onnea ja iloa tapahtumista:
Ekonomi Summit 2023

10.10.2023
Jaa

Helsingin Ekonomien järjestämä Ekonomi Summit on järjestön vuoden päätapahtuma, joka tänäkin vuonna keräsi sekä paikan päälle että striimin ääreen kotisohville yli 1000 ekonomia ja kauppatieteiden opiskelijaa. Paikan päälle Viikin Koskenrantaan saapui kolmisen sataa innokasta lähiosallistujaa kuulemaan inspiroivia puheenvuoroja, verkostoitumaan ja nauttimaan afterworkeistä Robin Packelenin yksityiskeikalla.

Kauniissa Koskenrannassa

Tapahtumapäivänä Helsingissä saatiin nauttia syyskuun lopun poikkeuksellisen kesäisestä lämmöstä. Tapahtumatilan ovet aukesivat vieraille neljältä iltapäivällä ja saapumisen sujuvuus oli taattu virallisen seminaariohjelman startattua vasta muutaman tunnin kuluttua. Jokaisen tulijan liput skannattiin ovella mobiilisovellus EventillaAppilla ja tästä valtaosa osallistujista siirtyikin Koskenrannan terassille nauttimaan buffet-ruuistaan. Lippunsa jo skannanneet erotettiin uusista tulijoista tarralla ja tapahtuman henkilökunta pidettiin jatkuvasti kartalla siitä, kuinka moni osallistuja oli saapunut paikalle. Paikan päällä esiintyneet kuorot loivat mukavan leppoisaa tunnelmaa esiintyessään ympäri tapahtumatilaa – saapumisajan ohjelmaksi tämä oli nappivalinta, sillä kuorojen esityksien aikana ruoan hakeminen ja verkostoituminen onnistuivat loistavasti.

Osallistujat kirjattiin sisään mobiilisovellus EventillaAppilla. (Kuvat: Henni Hyvärinen)

Yhteistyökumppanit tekemässä tapahtumaa

Ennen seminaarin alkua osallistujien oli mahdollista koeajaa Tesloja, joka olikin erittäin suosittu aktiviteetti. Myös Teslan edustajien mielestä yhteistyö oli onnistunutta ja he saivat tapahtumasta loistavia kontakteja. Ekonomi Summitissa oli yhteistyökumppanina mukana myös Danske Bank, jonka hedelmäpeliin jonotettiin innokkaasti – osa osallistujista piti jopa käydä noutamassa omille paikoilleen seminaariin arvontajonosta! Tapahtuman hyväntekeväisyyskohde, Mieli ry, oli myös mukana Summit-illassa omalla ständillään – Helsingin Ekonomit lahjoitti jokaista lunastettua tapahtumalippua kohti euron Mieli ry:lle ja lahjoituksia hyväntekeväisyyspottiin pystyi tekemään koko illan ajan. Kohdeyleisö mielessä valitut yhteistyökumppanit olivat luonteva osa tapahtumaa – eivät pelkkiä irrallisia ständejä tapahtumatilan laitamilla.

Tarkasti hybridinä – laadukas tapahtuma paikan päällä ja etänä

Ison kokoluokan hybriditapahtuman järjestäminen vaatii aivan erityisen huomion kiinnittämistä aikatauluihin sekä tapahtuman molempien versioiden ohjelmaan. Ekonomi Summitissa hybridin haasteet oli huomioitu erinomaisesti, sillä tapahtuman ohjelma paikan päällä ja etäyhteyksien äärellä poikkesi hieman toisistaan. Livetapahtuma oli käynnissä 16-23, kun taas etäosallistujat otettiin mukaan linjoille seminaarin ajaksi 18-21. Paikan päällä etäosallistujat huomioitiin pitämällä napakasti kiinni aikataulusta – siinä missä paikan päällä ohjelman myöhästyminen viidellä minuutilla ei haittaa juurikaan, etäosallistujille viiden minuutin odottelu tyhjän näytön ääressä on valtavan pitkä aika. Etäosallistujat pääsivät myös tapahtuman viestiseinälle kommentoimaan puheenvuoroja ja heidän kysymyksiään nostettiin puhujille heidän puheenvuorojensa päätteeksi.

Lähiosallistujat saivat nauttia tarjoiluista ja verkostoitumisesta kauniissa Koskenrannassa, mutta myös etäosallistujat huomioitiin hienosti. (Kuvat: Henni Hyvärinen)

Taitavat esiintyjät insiroivat, oivalluttivat ja viihdyttivät

Illan puheenvuorot avasi ylivääpeli ja erikoisjoukkosotilas Enrico Annus, joka kuljetti yleisön etsimään onnea Neuvosto-Virosta Lappeenrannan kautta kansainvälisiin tehtäviin Afganistaniin. Veri-startupin perustaja ja toimitusjohtaja Anttoni Aniebonam kertoi terveyshaasteiden avaamista uusista mahdollisuuksista ja rohkeudesta yrittää – vaikkei alkuun olisi varaa kuin lentolippuihin Kaliforniaan. Media-alan ammattilainen, KTM Sointu Borg päätti puhujien osuuden erittäin viihdyttävällä esityksellä siitä, miten hukassa kaikki oikeastaan ihan jatkuvasti ovatkaan ja miten oma tarinansa kannattaa pitää erillään muiden ihmisten toiveista, arvostelusta ja mielipiteistä. Virallisen osuuden päätyttyä paikan päällä jatkettiin vielä iltapalan kautta afterworkeille ja erittäin odotetulle Robin Packalenin yksityiskeikalle. Onni ja Ilo todella välittyivät yleisöstä, kun keikalla innostuttiin tanssimaan ja laulamaan hyväntuulisen Robbarin johdolla.

Sointu Borg ja Robin Packalen lavalla Summit-illan aikana. (Kuvat: Henni Hyvärinen)


Laadukasta tapahtumatuotantoa vapaaehtoisvoimin

Ekonomi Summit järjestettiin tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa ja paikan päällä oli iso joukko oranssipaitaisia vapaaehtoisia mahdollistamassa tapahtuman toteutusta. Koko järjestäjäporukasta huokui innostus ja halu tehdä tapahtumasta osallistujille mahtava kokemus – mutta myös järjestelmällisyys ja huolellisuus. Vastuualueet oli tapahtuman aikana jaettu selkeästi ja ennen tapahtuman alkua koko illan kulku käytiin vielä yhteisessä briiffissä läpi. Kaikki tärkeät infot oli tulostettu takahuoneen seinälle ja kommunikointi tapahtuman aikana tapahtui sujuvasti vapaaehtoisten omassa Whatsapp-ryhmässä. Koskenrannan ovien sulkeuduttua illan kulkua käytiin vielä yhteisesti läpi ja osallistujien palautetta odotettiin innolla. Vuoden 2023 Ekonomi Summitin jälkeen niin osallistujat kuin järjestäjätkin olivat Onnellisia ja Iloisia!

Artikkelin kuvat: Henni Hyvärinen

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.