Tapahtumat WordPress-sivustolle – Case Arter

22.02.2021 Kommentit (0)
Jaa

Tapahtumien rooli yrityksen markkinoinnissa on merkittävä. Siksi on tärkeää, että ne ovat hyvin esillä myös verkkosivustolla. Mutta kuinka tämä toteutetaan WordPress-sivustolla? Tässä vieraskynä-postauksessa Pixelsin Antero Muranen kertoo, kuinka asiakkaamme Arterin tapahtumat tuotiin osaksi heidän verkkosivustoaan Eventillan integraation ja Pixelsin avulla.

Verkkosivuilla on iso merkitys Arterin markkinoinnille

Arter on kotimainen ratkaisutalo, jonka juuret ovat laadunhallinnassa. He tarjoavat ohjelmistoja, asiantuntijapalveluita sekä koulutuspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen. Arterin ydinosaamista on laadunhallinta, kokonaisarkkitehtuuri, prosessien kehittäminen ja tiedolla johtaminen. Vahvalla kehittämishalulla Arter ratkoo asiakkaidensa haasteita niin kunnissa ja pörssiyrityksissä, kuin pienissä venepajoissakin.

Arterin palveluiden keskiössä ovat kokonaisarkkitehtuurin työkaluksi luotu ARC-ohjelmisto, sekä toimintajärjestelmän dokumentointityökalu IMS-ohjelmisto. Lisäksi Arterin laajaan koulutustarjontaan kuuluvat ohjelmistoriippumattomat Qualitas Fennica -koulutukset oman asiantuntijuuden kehittämiseen, IMS-ohjelmistokoulutukset työkalun monipuolisen hyödyntämisen tueksi, sekä maksuttomat asiantuntijawebinaarit liiketoiminnan kehittämiseen.

Arterin WordPress-sivustouudistus

Arterin WordPress-verkkosivu-uudistuksessa keskityttiin erityisesti selkeyteen, käyttökokemuksen kehittämiseen ja sivuston joustavuuteen. Projektista vastanneen Arterin markkinoinnin missio on tukea liiketoimintaa asiantuntijaorganisaation ajankohtaisen viestinnän, informatiivisten tapahtumien ja laadukkaan sisällöntuotannon avulla. “Verkkosivut ovat Arterin digitaalinen koti, joka tarjoaa kävijälle arvokasta ja hyödyllistä sisältöä muun muassa blogitekstien, ladattavien artikkeleiden ja pikaoppaiden, sekä podcastien ja ajankohtaisten webinaarien muodossa”, kuvailee Arterin markkinointisuunnittelija Noora Lehtinen.

Eri vaihtoehdoista tapahtumahallintaan yksi oli yli muiden

Sivustouudistuksen yhteydessä Arterille tuli ajankohtaiseksi punnita myös tapahtumanhallinnan eri vaihtoehtoja. Erinomaisen käyttökokemuksen varmistamiseksi ilmoittautumisesta Arterin koulutuksiin ja webinaareihin haluttiin luoda mahdollisimman toimiva ja helppokäyttöinen prosessi.

Päätös Eventillaan siirtymisestä syntyi Arterin mukaan erityisesti siksi, että palvelu mahdollistaa tapahtumailmoittautumiset integraatioratkaisun ja lomakeupotusten avulla kätevästi heidän omalla sivustollaan, ohjaamatta kävijää muualle.

Lisäksi päätökseen vaikutti osaltaan myös tapahtumanhallinnan integrointi jo aiemmin käytössä olleeseen sähköpostiviestinnän LianaMailer-palveluun.

Räätälöity WordPress-toteutus ja Eventilla-integraatio

Pixelsillä olemme erikoistuneet räätälöityjen WordPress-verkkopalvelujen suunnitteluun ja toteutukseen. Arter.fi -verkkosivuilla luotiin useita erilaisia tapoja käyttää sisältöjä myynnin ja liiketoiminnan vauhdittamiseksi, varsin itsenäisen markkinointitiimin käyttöön.

Vastaamaan sisältömarkkinoinnin tarpeita sivustolle rakennettiin myös työkaluja useiden eri sisältötyyppien kuten oppaiden, blogi-kirjoitusten, webinaarien ja koulutusten tarjoamiseen. Arterin Eventilla-integraation avulla sivustolle tuodaan kaikki eri sisällöt, joihin ilmoittaudutaan jollain tavalla. Toteutuksessa hyödynnettiin siis Eventillan tapahtumanhallinnan WordPress-lisäosaa, jonka avulla pyrittiin luomaan mahdollisimman saumaton käyttäjäkokemus ilmoittautumisten tekemiseen.

Tapahtumakalenteri Arterin verkkosivuilla

Arterin verkkosivuston koulutuskalenteri on toteutettu Eventillan WordPress-lisäosan avulla.

Toimintalogiikan ytimessä on muutama keskeinen ominaisuus:

  • Tapahtumia hallinnoidaan vain Eventillassa. WordPress hakee Eventillasta tapahtumat ja näyttää ne verkkosivuilla automaattisesti, mikä säästää turhaa kopiointityötä.
  • Teknisesti tapahtumat luodaan omana sisältötyyppinään (CPT), joten niitä voidaan järjestää ja hakea WP:lle ominaiseen tyyliin. 
  • Eventillassa annetaan tapahtumille tietyt tagit, joiden avulla suodatetaan WordPressin näkymää. Näin saadaan näkyviin juuri halutut tapahtumat.
  • Vierailija voi ilmoittautua haluamaansa tapahtumaan suoraan WordPress-artikkelin sisällä, jolloin myös analytiikka, konversioseuranta ja jälkimarkkinointi toimivat paremmin ja talteen saadaan eheämpää dataa markkinointitiimille. 

Koulutukset osana markkinoinnin kokonaisuutta

“Tapahtumat ja koulutukset toimivat parhaiten osana kokonaisvaltaista markkinointia, kun ne noudattavat brändin ja yrityksen yhtenäistä linjaa.” kuvailee Eventillan markkinointisuunnittelija Vilma Henriksson. Eventillan WordPress-integraation ja Arterille luodun toteutuksen avulla koulutukset saatiinkin tuotua saumattomaksi osaksi verkkosivustoa, kuitenkin tapahtumanhallinnan ominaisuuksia ja ilmoittautumisprosessia hyödyntäen. “Yksi Eventillan tärkeimmistä ominaisuuksista on säilyttää tapahtumajärjestäjän oma brändi ja visuaaliset elementit, minkä vuoksi kaikki tapahtumasivut räätälöidään asiakkaan näköisiksi.” – Vilma jatkaa.

Integraatioiden avulla voidaan hyödyntää myös muita järjestelmien ominaisuuksia ja esimerkiksi viedä tapahtumadataa suoraan CRM-järjestelmään, webinaareihin tai markkinoinnin automaatioihin

Kiinnostuitko vastaavasta toteutuksesta teidän organisaatiollenne? Ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä juuri teille paras ratkaisu.

 

Antero on muotoiluun ja teknologiaan rakastunut liiketoiminnan kehittäjä, joka toimii Pixelsillä yrittäjänä ja auttaa muita kasvuhakuisia yrityksiä ylittämään itsensä modernien verkkopalveluiden avulla. Antero on johtanut digitaalisten palveluiden kehitysprojekteja kaiken kokoisille organisaatioille ja uskoo vakaasti asiakaslähtöisen suunnittelun voimaan. 

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Kommentit

Tätä artikkelia ei ole vielä kommentoitu.