Tapahtumien vuosi 2021

21.12.2021
Jaa

Vuosi 2021 lähenee hurjaa vauhtia loppuaan. Ennenkuin käännämme katseemme tulevaan, on hyvä pysähtyä hieman pohtimaan mennyttä vuotta. Äkkiseltään pandemian hallitsema muutaman vuoden ajanjakso tuntuu yhdeltä hujaukselta, ja etäilyn ja varovaisuuden täyttämä arki muuttumattomalta. Paljon on kuitenkin tapahtunut myös vuonna 2021 ja vielä enemmän voidaan odottaa tapahtuvaksi tulevana vuonna.

Jos jotain korona on minulle opettanut niin sen, kuinka paljon kaipaan kohtaamisia. Jonkin asian merkityksen todellakin huomaa vasta kun sen menettää. Ja vaikka verkko on hyvä täydentäjä, jopa joissain tapahtumatyypeissä parempi kuin livetilanne, niin livetilanteita tässä on ikävä ollut.

Onneksi 2021 näytti sen mitä kohtaamiset voivatkaan olla. Työn piirissä ideoiden edistäminen, kuulumisten vaihtaminen, johtaminen, kahvittelu… kaikki vaan on livenä niin paljon parempaa. Siksi tämänhetkiset rajoitukset ja etätyö harmittaakin. Vapaalla taas konsertit, urheilutapahtumat, sukulaisten kesäjuhlat ja kaikki kohtaamiset. Ihan parasta.

Ammatillisessa mielessä kevät 2021 näytti miten sopeutuvaisia olemmekaan ja kuinka loistavia tietoteknisiä ratkaisuja onkaan käytettävissä. Oma, ja tilastoista päätellen monen teistäkin, kalenteri oli täynnä mitä mielenkiintoisimpia tietoiskuja, koulutuksia ja verkostoitumisiakin – verkossa. Useat asiakkaamme tekivät kaikkien aikojen ennätyksiä osallistujamääräissä kun maantiede ei enää rajannutkaan osallistumista.

Syksy 2021 oli tapahtumien suhteen vahvaa kasvua. Uudenlaiset toteutukset etä- ja hybriditapahtumien muodossa olivat jo vakiinnuttaneet paikkansa, mutta selvästi moni teistä oli itseni tapaan tiedostanut tarpeen live-kohtaamisille. Isot tapahtumat yhä valitettavasti pääosin siirtyivät seuraavalle vuodelle, mutta pienempiä tapahtumia järjestettiin lähes vuoden 2019 tapaan – myös livenä. Sekä minun, että Eventillan kalenteri alkoi taas olla tupaten täynnä ja panostus tuleviin tapahtumiin näkyi konkreettisesti asiakasmääriemme kasvussa. 

2022 tulee olemaan mielenkiintoinen ja terveysturvallisuushaasteista huolimatta uskoakseni tapahtumille voitokas ja merkittävän kasvun vuosi. Vanha ei kuitenkaan enää palaa vaan saamme onneksemme varmasti nähdä innovatiivisia toteutuksia sekä erilaisia osallistumistapoja. Verkkotapahtumat jatkavat, livetapahtumat palaavat ja tulemme näkemään entistä useampia hybriditapahtumia. Me Eventillalla olemme teidän apunanne näissä kaikissa. Vinkkejä ja inspiraatoita voikin kerätä Kaikki tapahtumista(ni) – webinaarisarjastamme, katso tulevan jakson aiheet ja ajankohta tapahtumakalenteristamme!

Hyvää uutta vuotta 2022 toivoen,
Pekka

ps. mikäli kotistudio tai toimiston webinaarinurkkaus vaatii vielä investointeja, pukille vinkkeinä:
https://eventilla.com/webinaaristudio-pienella-budjetilla/
https://eventilla.com/webinaaristudion-rakentaminen/

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.