Tunnelmaa tapahtumasta: Kylteripäivät 2024

29.01.2024
Jaa

Tammikuun lumimyräkässä kaksipäiväinen tapahtuma, jonka aikana osallistujan ei tarvitse kertaakaan tarpoa ulkona hangessa? Täysin mahdollista! Vuoden 2024 Kylteripäivät, eli Suomen Ekonomien suurin opiskelijatapahtuma järjestettiin Mall of Triplan loistavissa puitteissa. Tapahtuma käynnistyi perjantaina innokkaiden opiskelijoiden saapumisella seminaaritilaan. Yli 500 kylteriä kirjattiin sisään lukemalla EventillaAppilla lippujen QR-koodit, ja nimikylttien jaosta he pääsivät suoraan moikkailemaan uusia ja vanhoja tuttuja.

Iso joukko innokkaita opiskelijoita sai tapahtumatilan sähköistymään nopeasti ja dj:n ennen ohjelman alkua soittama musiikki loi viikonloppufiilistä kaikille. Tapahtuma oli koko ajan napakasti järjestäjien hyppysissä, sillä sekä vapaaehtoiset että työntekijät olivat selkeästi tehtäviensä tasalla. Paikalla oli riittävästi järjestäjäporukkaa, jotta kauppakeskuksen puolelle päästiin ohjaamaan tulijoita oikeaan paikkaan, nimikyltit saatiin jaettua ripeästi, lounaalle ja kahville löydettiin vaivatta ja oikeastaan aina ihan vierestä löytyi joku, jolta saattoi kysyä jos jokin oli epäselvää. Siniliiviset häirintäyhdyshenkilöt olivat myös koko kaksipäiväisen tapahtuman ajan helposti löydettävissä ihmisjoukosta ja Suomen ekonomien turvallisemman tilan periaatteet käytiin luontevasti läpi heti tapahtuman alussa.

Tunnelmaa seminaarisalista ja kylteripäivien jatkoilta. Kuvat: Riku Kylä

Lounaan jälkeen osallistujat saatiin jämptisti ajallaan paimennettua paikoilleen saliin, kun seminaariohjelma alkoi. Omat puheenvuoronsa pitivät Yacine Samb, Kari Ketonen, Noora Hautakangas sekä Jyrki Katainen. Ohjelma oli selvästi rakennettu kauppatieteiden opiskelijaa kiinnostavien aiheiden ympärille: puhuttiin yhdenvertaisuudesta, stressin hallinnasta, yrittäjyydestä ja omien uravalintojen muovaamasta polusta. Viestiseinän avulla osallistujat pääsivät kommentoimaan esiintyjien esityksiä ja kysymään heiltä kysymyksiä – yleisöä myös lämmiteltiin viestiseinän käyttöön helpoilla kysymyksillä pitkin seminaaripäivää. Innokkaat Kyllit eli Kylteri yhdyshenkilöt ottivat yleisöä muutenkin mukavasti mukaan seminaarin edetessä ja tanssittiinpa seminaarin aikana myös pienet sutsisatsit, jotta yleisö saatiin pysymään virkeinä jokaiseen puheenvuoroon.

Yacine Samb, Kari Ketonen, Noora Hautakangas ja Jyrki Katainen. Kuvat: Riku Kylä

Seminaarin päätyttyä opiskelijat pääsivät hotellihuoneisiinsa valmistautumaan illallista varten. Hotellimajoitus oli mahdollista ostaa kylteripäivien lipun yhteydessä, ja valtaosa kävijöistä näyttikin näin tehneen. Ja ihmekkö tuo, sillä omaan hotellihuoneeseen ja tapahtumatiloihin pääsi suoraan sisäkautta ilman hetkittäin ikäväksi äityneen sään armoille joutumista. Illallisella tunnelma alkoi jo nousta ja jatkoilla tanssilattia oli tupaten täynnä selvästi iloisia kyltereitä. Lauri Haavin keikka innosti koko porukan yhteislauluihin ja tanssiminen jatkui pitkälle aamun pikkutunneille asti.

Kuten kunnon opiskelijatapahtumaan kuuluu, vietettiin myös #KYPÄ24 pitkän kaavan kautta – lauantaina osallistujat suuntasivat vielä perinteiselle silliaamiaiselle eli sillikselle. Silliksellä business casual- ja cocktail-pukukoodit vaihtuivat oman ainejärjestön väriä tunnustaviin haalareihin ja kotiin suunnattiin sellaisen tapahtumakokemuksen kera, jota muistellaan vielä pitkään.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.