Tunnelmaa tapahtumasta: Myrskyluodon Maija juhlaennakko

24.01.2024
Jaa

Elokuvateatterin aula täyttyy poikkeuksellisen hienosti pukeutuneista ihmisistä – on tummia pukuja, kimaltavia glitter-mekkoja myös rennon rempseitä juhla-asuja. Ihmismassassa vilisee tv:stä, somesta, lehtien palstoilta ja festarilavoilta tuttuja kasvoja. Ilmassa väreilee odottava jännitys: olemme saapuneet Solar Filmsin Myrskyluodon Maijan juhlaennakkoon.

Pääaulasta noustaan portaat kerrosta ylemmäs, jossa punainen matto ottaa tulijat vastaan. Paikalla on valtava kuhina toimittajia, jotka kaikki haluavat saada kuvia niin juhlavieraista kuin elokuvan tekijöistäkin. Kuvauspisteen luota vieraat siirtyvät moniin eri saleihin, sillä vieraita on paikalla huikeat 1500 henkeä. Nostalginen Myrskyluodon Maija selvästi kiinnostaa, mutta on vierasryntäyksen takana myös yleistä tapahtumien kuluttamisen muutosta. Tapahtumiin halutaan osallistua paikan päällä, ja kiinnostavalle tapahtumalle tehdään tilaa myös arki-illan keskellä. Koronapandemian aiheuttaman etätapahtumien megatrendin rinnalle on selvästi nousemassa aiempaakin vahvemmin toive kasvokkaisille kohtaamisille ja yhteen kerääntymiselle.

Myrskyluodon Maijan juhlaennakon kutsut, ilmoittautumiset ja tapahtumaviestintä rakennettiin Eventillalla. Neljä elokuvasalia täyttyi kutsutuista nopeasti ja jonotuslistallekin kerääntyi omaa paikkaa kärkkyviä Matti Myöhäisiä, jotka eivät ehtineet omaa paikkaansa suoraan tapahtumaan napata. Muistusviestejä ajastettiin oman paikkansa lunastaneille, jotta mahdolliset peruutukset muistettiin tehdä ajoissa ja vapautuneet paikat saatiin jaettua eteenpäin.

Kun kutsuvieraat on ohjattu elokuvasaleissa paikoilleen, kuullaan elokuvan ohjaajan Tiina Lymin ajatuksia elokuvan teko prosessista ja tavataan elokuvan näyttelijätähdet. Pian päästään illan h-hetkeen, eli katsomaan itse valmis elokuva. Huikeita arvioita niittänyt, suur-elokuvaksi kutsuttu Mysrkyluodon Maija lunasti hienosti sille asetetut kovat odotukset. Elokuva on vakuuttava, koskettava ja tyylikäs. Ahvenanmaan kaunis luonto näyttelee suurta roolia elokuvan kerronnassa, eikä surullisilla kohtauksissa mässäillä liitoitellusti. Henkilöhahmot ovat sympaattisia ja samaistuttavia, ja etenkin Maijan ja Jannen kömpelöt ensikohtaamiset aiheuttivat elokuvasalissa myös spontaaneja nauruntyrskähdyksiä. Myrskyluodon Maija pitää otteessaan loppuun asti ja saa päätteekseen valtavat aplodit jokaisessa elokuvasalissa.

Lue lisää Myrskyluodon Maijasta Solar Filmsin verkkosivuilta.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.