Integraatiot Eventillaan

Moninkertaista hyödyt integraatioiden avulla

Onko käytössäsi järjestelmä webinaareihin, maksureskontraan, markkinoinnin automaatioihin tai CRM-hallintaan? Tutustu Eventillan integraatiomahdollisuuksiin, jotka tarjoavat monipuolisia etuja.

Eventillan integraatiot täydentävät tapahtumanhallinnan kokonaisuuden osaksi yrityksen muita toimintoja. Integraatioita voidaan hyödyntää verkkosivustolle, taloushallintoon, markkinoinnin automaatioihin, asiakkuudenhallintaan, webinaareihin tai jäsenrekistereihin. Ei enää irrallisia tapahtumia – kaikki data pääsee hyötykäyttöön.

Tapahtumat osana muuta markkinointia

On yleistä, että tapahtumamarkkinointi on erillään muusta markkinoinnin kokonaisuudesta ja hyödyllistä dataa jää käyttämättä. Integraatioiden avulla voit tehostaa markkinoinnin automaatioita ja rikastaa asiakasrekisteriäsi osallistujadatalla. Näin opit tuntemaan kohderyhmäsi paremmin.

Kontaktit suoraan CRM-järjestelmään

Älä kadota tärkeitä liidejä ja yhteystietoja tapahtumien jälkeen. CRM-integraation avulla automatisoit tapahtumien kontaktien siirtymisen suoraan järjestelmääsi myynnin hyödynnettäväksi. Ei enää hukattuja käyntikortteja tai sekavia excel-tiedostoja!

Webinaarit tai verkkokauppa samasta osoitteesta

On tärkeää varmistaa yhtenäinen asiakaskokemus myös verkkotapahtumissa ja verkkokaupoissa. Integraatioiden avulla tuot ne yhteen tapahtumanhallintasi kanssa ja hallitset osallistujien kokemusta sekä asiakaspolkua paremmin.

Liana®Cloud

Markkinointi- ja ohjelmistotyökalut.

WebinarJam

Webinaarijärjestelmä.

Hubspot

Myynnin ja markkinoinnin digitaaliset työkalut.

Zoom

Online-kokoukset ja webinaarit.

Eloqua

Markkinoinnin automaatiot.

GoToWebinar

Webinaarijärjestelmä.

WebEx

Online-kokoukset ja webinaarit.

Microsoft Teams

Tiimityöskentely ja online-kokoukset.

Tapahtumakalenteri

Eventillan verkkosivuintegraation avulla on mahdollista luoda tapahtumakalenteri tai -listaus, jota selaamalla osallistuja löytää itselleen sopivan tapahtuman. Sivustollesi upotettu tapahtumakalenteri on tietysti yhtenäinen tapahtumasivun ja brändisi kanssa.

Jäsenrekisteri hyötykäyttöön

Yhdistyksen tai järjestön jäsenille halutaan usein tarjota erityisiä etuja. Integroimalla Eventilla jäsenrekisteriisi mahdollistetaan jäsentietojen hallinta tapahtuman yhteydessä. Voit esimerkiksi tarjota rekisteröityneille jäsenille edullisemman hinnan tai lisäpalveluita.

Taloushallinnon integraatio

Taloushallinnon integraatio helpottaa laskutustoimintaasi. Laskutustiedot kerätään ilmoittautumisen yhteydessä ja laskun status saadaan Eventillaan. Tarvittaessa voidaan myös lähettää hyvityslasku. Tapahtumien myyntilaskut tulevat kirjanpitoon, kuten muukin myynti.

Netvisor

Talous- ja palkkahallinto.

Salesforce

CRM-järjestelmä.

Sonet

Henkilöstön-, talouden- ja toiminnanohjaus.

Sebacon

Jäsenrekisteriohjelmisto.

Ceepos

Maksamisen ratkaisut kaupungeille ja kunnille.

MS Dynamics

CRM- ja ERP-järjestelmä.

Kehätieto

Toiminnanohjausjärjestelmä järjestöille.

Talenom

Taloushallinnon järjestelmä.

Discendum Priima

Oppimisympäristö verkossa.

WordPress

Verkkosivualusta.

Etkö löytänyt etsimääsi? Tässä olemme listanneet vain osan Eventillan valmiista integraatioista. Teemme integraatioita myös räätälöityinä, joten kysy myös muista mahdollisuuksista. Eventillasta löytyy moderni REST-rajapinta, mikäli haluat tehdä integraation itse.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.