Kaikki tapahtumista(ni) – Jakso 3: Tapahtuman tekniikka

08.11.2022
Jaa

Kaikki Tapahtumista(ni)-webinaarisarjan kolmannessa jaksossa vieraanamme on Yucca Group:in toimitusjohtaja Jukka Lusua. Yli 30 vuoden kokemuksella Jukka jakaa parhaat vinkkinsä tapahtumien tekniikan toteutuksiin – suoraan asiakkaan tarkkaamosta tapahtumavalmistelujen keskeltä. 

Tapahtumatekniikka on aivan tapahtuman ytimessä – se mahdollistaa esiintyjän näkymisen ja kuulumisen. “Jokaisella tapahtumalla on jokin viesti, joka sillä halutaan välittää.” Jukka kertoo. “Toimiva tekniikka mahdollistaa viestin toimittamisen osallistujille!” hän jatkaa. Yucca Groupin asiakkaat ovat pitkälti kokeneita tapahtumajärjestäjiä, jota olivat koronapandemian alussa todellakin uuden edessä. “Pandemian alettua oli hetki, jolloin kukaan ei järjestänyt mitään tapahtumia. Nopeasti kuitenkin livetapahtumat hyppäsivät verkkoon ja päästiin tekemään etätoteutuksia asiakkaillemme. 

Korona toi etätoteutukseen uuden haasteen, mitä aiemmin harvemmin oli – nyt myös juontajat ja esiintyjät osallistuivat tapahtumiin etänä” Jukka selittää. Etäosallistuminen ei aina ole ihan mutkatonta esiintyjälle, sillä nimenomaan teknisten haasteiden taklaaminen esiintyjän ja järjestäjän ollessa eri paikassa voi osoittautua stressaavaksi tapahtuman ollessa jo käynnissä. “Panostaisin ehdottomasti hyvään ohjeistukseen esiintyjille. Kannattaa myös varmistaa, että ohjeistus tulee todella luettua! Ohjeissa tulee olla perusasiat: lähetykseen liitytään kiinteän verkon kautta ja puhelin toimii usein hyvänä varayhteytenä jos netin kanssa tulisikin jokin ongelma.“ Jukka kertoo.

Koronapandemian myötä yleistyneet virtuaalitapahtumat ovat tuoneet tapahtuman tekniikalle entistäkin suurempia vaatimuksia – onlinessa erottuakseen täytyy nykyään jo käyttää mielikuvitusta. “Ihan jo muutamalla eri kuvakulmalla saadaan lähetykseen eloa ja kiinnostavuutta.” Jukka vinkkaa. Samaan tapaan vaatimukset ovat oikeastaan nousseet myös perinteisiä livetapahtumia kohtaan. “Kotoa tapahtumaan lähteminen on tänä päivänä aiempaa isomman kynnyksen takana, joten livetapahtuman tulee todellakin lunastaa osallistujan odotukset – jottei hänestä tunnu että hän turhaan matkusti paika päälle tätä tapahtumaa varten!” Jukka huomauttaa. 

Millaisia erikoispiiirteitä liittyy hybriditapahtuman tekniikkaan ja järjestelyihin? Milloin tapahtuman tekniseen puoleen täytyy ottaa ammattilainen avuksi, ja milloin pärjätään omalla porukalla? 

Kuuntele vastaukset näihin itse webinaari-jaksosta! ⬇️

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.