Kaikki tapahtumista(ni) – Jakso 1: Webinaarit markkinoinnissa

28.09.2022
Jaa

Kaikki Tapahtumista(ni)-webinaarisarjan ensimmäisessä jaksossa vierailee Liana Technologiesin Webinar Marketing Specialist Harri Niskala. Harrin kanssa käydään läpi Lianan tapaa hyödyntää webinaareja markkinoinnissaan ja kuullaan Harrin parhaat vinkit webinaarimarkkinointiin niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

Webinaarimarkkinoinnissa menestyminen ei ole pikamatka, vaan pikemminkin maratoni – Liana Technologiesillakin webinaariprosesseja on viilattu yhä toimivammiksi useiden vuosien aikana. Webinaarien hyödyntäminen on kuitenkin Harrin mielestä keino, joka sopii valtavan monelle yritykselle – oikeastaan kaikilla yrityksillä on sellaista asiantuntemusta omasta alastaan, jonka jakamisesta voi olla kiinnostuneille katselijoille iloa ja hyötyä. Webinaareja toivoisikin järjestettävän myös muilla aloilla, kuin softa- ja markkinointialalla joissa ne alkavat olla jo aika yleisiä. “Esimerkiksi automyyjä saa selittää uuden mallin ominaisuudet työssään monen monta kertaa, joten webinaari aiheesta ei välttämättä olisi yhtään huono idea!” Harri ideoi.

Tavoitteita webinaareille on Liana Technologiesilla oikeastaan kaksi: tavoittavuus sekä laadukkaiden liidien tuottaminen myynnille. Lianan webinaareissa on kerralla jopa 300-600 ihmistä linjoilla, mikä on oikeasti iso määrä. Jos tämä sama porukka haluttaisiin tavoittaa esimerkiksi fyysisesti samaan tilaan, olisi tapahtuman järjestäminen huomattavasti isompi työ kuin yksittäisen webinaarin järjestäminen. Webinaarien järjestäminen on siis kustannustehokasta ja mahdollista myös hieman rajallisemmilla resursseilla, Harri kannustaa.

  • Millä mittareilla Lianalla mitataan webinaarien menestystä ja miten ne ovat kehittyneet viimeisen vuoden aikana?
  • Mikä on isoin moka mitä webinaarien hyödyntämisessä voidaan tehdä?
  • Missä vaiheessa palautetta kannattaa kysyä ja mitä tehdä jos itse pidetystä webinaarista tuleekin negatiivista palautetta?

Mm. näihin kysymyksiin löydät vastauksen itse webinaarijaksosta, joka on maksutta katseltavissa Eventillan YouTube-kanavalla ⬇️

 

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.