Luodaan tapahtumia puhtaammalla omallatunnolla

20.10.2016
Jaa

Tämän vuoden Nordic Business Forum onnistui herättämään ajatuksia vastuullisuudesta tapahtumissa. Järjestäjät halusivat yllättää tapahtuman kävijät positiivisesti ja muistuttaa meitä siitä, että valitsemalla kasvisruoan edes silloin tällöin voimme vaikuttaa ympäristöömme merkittävästi.

On selvää että me kuluttajina olemme tänä päivänä yhä tietoisempia tekemistämme valinnoista ja niiden vaikutuksista ympäristöömme. Eettisten ja ekologisten asioiden merkitys korostuu selkeästi elämämme jokaisella osa-alueella ja ohjaa käyttäytymistämme yhä selkeämmin. On siis tarkoituksenmukaista että kestävän kehityksen asiat otetaan yhä enenevässä määrin huomioon myös tapahtumien suunnittelussa. Seuraavassa hieman meidän vinkkejämme siitä mitä asioita ottaa huomioon järjestettäessä kestävää tapahtumaa.

Energia-asiat. Emme aina voi aina vaikuttaa tapahtuman energian lähteisiin mutta voimme tehdä asioita edesauttaaksemme tapahtuman energian kulutuksen minimointia. Merkittäviä valintoja voi tehdä esimerkiksi valaistuksen tai lämpötilan suhteen. Virrat ja valot pois silloin kun niitä ei tarvita ja mieti kuinka pitkiä aikoja lastauslaiturin valtavat ulko-ovet ovat auki.

Paperiton tapahtuma. Mieti oikeasti missä kohtaa tulosteita tarvitaan. Panosta hyvään sähköiseen materiaaliin, huolehdi että sen käyttäminen on helppoa myös mobiililaitteilla ja kerro siitä myös tapahtumaan osallistujille. Mahdollista myös puhujien ja näytteilleasettajien materiaalien jako sähköisesti.

Ruoka- ja juomatarjoilu. Tarjoilu on yleensä ulkoistettu, mutta erittäin tärkeä palvelu tapahtumissa.  Monet tarjoilujen tuottajat kokevat vastuullisuusasiat tärkeäksi toiminnassaan. Kysy heiltä ja vaadi kumppaneiltasi näyttöjä. Mitä toimenpiteitä heillä on ruokahävikin minimoimiseksi? Millaisia astioita he käyttävät tapahtumassa? Ovatko tapahtumasi kertakäyttöastiat biohajoavia? Ota kantaa myös ruokavalinnoilla kuten Nordic Business Forumin väki teki. Valitse maukasta kasvisruokaa ja/tai varmista että tapahtumasi kahvi tuotetaan eettisesti.

Vaikuta yleisön liikkumiseen tapahtumapaikalle ja sieltä pois. Suosi joukkoliikennettä, pyörää, kävelyä tai järjestä kuljetus tapahtumaasi. Eventillaa voi sujuvasti muuten käyttää hyväksi myös esimerkiksi tapahtumakyyditykseen ilmoittautumisessa ja järjestelmän Googlea käyttävä karttanäkymä auttaa myös julkisen liikenteen aikataulujen kanssa. Sinulla on mahdollisuus omalla viestinnälläsi ja teoillasi mahdollisuus vaikuttaa ihmisten valintaan miten he saapuvat tapahtumaasi.

Event managerin blogista poimimme hyvän vinkin: Mikset kokeilisi korvata kalliit ulkomailta tuodut leikkokukat kotimaisilla tuoksuvilla ja kauniilla yrteillä? Miksipä et ilahduttaisi asiakkaitasi vaikka jakamalla yrtit mukaan tapahtuman päätteeksi. Niin, voisiko tapahtuman give away tosiaan olla jotain tarpeellista, uudelleen käytettävää, ekologista?

No miten se kasvisruoka maistui? Täytyy sanoa että ruoka oli erinomaista ja täytti tarpeen. Kiitokset myös Jyrki Sukulalle onnistuneesta menusta. Ruoka ennenkaikkea  herätti myös ideoita ja pisti ajattelemaan. Tuoreet, puhtaat suomalaiset raaka-aineet, erityisesti sadonkorjuun aikaan, täyttävät varmasti ostoskorini useammin, vaikka sekasyöjänä jatkankin.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.