Tapahtumanhallinta webinaareissa

18.03.2020
Jaa

Kohtaamissamme poikkeustilanteissa monet yritykset ja tapahtumanjärjestäjät ovat päättäneet siirtää tilaisuutensa verkkoon. Webinaarit ovatkin erinomainen keino pitää tapahtuma toiminnassa: sallivathan ne viihdyttämisen, uuden oppimisen ja jopa verkostoitumisen ilman livekontaktia.

Lähes kaikissa erillisissä webinaariohjelmissa on sisäänrakennettu ominaisuus, jolla voidaan kerätä ilmoittautumisia webinaariin. Miksi sitten käyttää tapahtumanhallintapalvelua kerätäkseen ilmoittautumiset? Voiko tapahtumanhallinta tarjota muita hyötyjä online-tilaisuuksiin?

Koostimme yhteen toimitusjohtajamme Pekan vinkit kuinka Eventilla voi parantaa ja helpottaa webinaarisi järjestelyjä.

10 syytä käyttää Eventillaa webinaarisi kehittämiseen:

  1. Ilmoittautumisprosessi on selkeä ja tuttu myös osallistujille.
  2. Verkkotapahtumasi ulkoasu säilyy yhtenäisenä muiden tapahtumien ja koko brändin kanssa. Tämä lisää luotettavuutta ja brändin tunnettavuutta selkeästi.
  3. Voit muokata tapahtumasi ulkoasua juuri haluamallasi tavalla.
  4. Voit halutessasi periä osallistujilta maksun ilmoittautumisen yhteydessä.
  5. Vältät sekavaa ”finglishiä”: käytössäsi ovat erilaiset kieliversiot ja kommunikointi on aina sujuvaa, mikä helpottaa asiakkaan ymmärtämistä ja lisää luotettavuutta.
  6. Vahvistusviestit ja muu viestintä lähetetään oman organisaatiosi sähköpostiosoitteella varmennettuna. Näin osallistujat saavat tietoonsa vain haluamasi sähköpostiosoitteen yrityksestäsi, eivätkä he säikähdä tuntematonta osoitetta, josta webinaari saattaisi muutoin saapua.
  7. Voit kerätä dataa tulevaisuutta varten. Webinaariosallistujat ovat tietysti yhtä tärkeitä kuin livetapahtumiesi kuulijat ja heidän palautteensa ansiosta voit rakentaa tulevaisuudessa vieläkin parempia tapahtumia – sekä verkossa, että kasvotusten.
  8. Mikäli hyödynnät CRM-järjestelmää tai markkinoinnin automaatioita, saat tallennettua webinaarin osallistujat tarvittaviin järjestelmiin suoraan Eventillasta dataputken kautta. Tämä mahdollistaa osallistujadatan hyödyntämisen parhaalla mahdollisella tavalla, eikä mikään mene ”hukkaan”.
  9. Voit tarjota osallistujallesi räätälöidyn tapahtumakokemuksen esimerkiksi esitäyttämällä ilmoittautumislomakkeet. Voit myös tarkistaa, onko osallistuja esimerkiksi yhdistyksesi jäsen ja tarjota hänelle jäsenetuja. Mahdollisuuksia on lukuisia!
  10. Käyttämällä oikeaa työkalua varmistat parhaan tuloksen sekä osallistujillesi, että omalle järjestäjätiimillesi.

Tällaisina muuttuvina ja vaikeina hetkinä meillä kaikilla on edessämme uutta ja sopeutumista. Mitä vähemmän joudumme tällöin toimimaan uusien työkalujen kanssa, sitä enemmän voimme keskittyä itse toimintaan ja tapahtuman kehittämiseen työvälineiden sijasta.

Eventillaan on saatavilla suorat integraatiot yleisimpiin webinaariohjelmistoihin. Tällöin Eventillassa hoidetaan tapahtuman laskeutumissivu, ilmoittautumislomake, mahdolliset maksut, viestintä, muistutukset, palautekyselyt sekä raportit, juuri kuten tavallisessa livetapahtumassakin. Integraation avulla haetaan webinaariohjelmasta mahdollinen osallistujakohtainen linkki, jota käytetään sekä vahvistusviesteissä sekä muistutuksissa.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos kiinnostuit Eventillan käytöstä verkkotapahtumaasi tai asiakkaanamme kaipaat neuvoja webinaarikokemuksen parantamiseen.

Lue myös:

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.