Tunnelmaa tapahtumasta:
Summer of Sales 2023

04.08.2023
Jaa
Summer of sales-otsikko, school of sales logo

Musiikki soi ja iloinen puheensorina toivottaa tulijan tervetulleeksi jo Clarion hotellin portaikossa. Sujuvasta sisääntulosta ei uskoisi, että School of Salesin Summer of Sales tapahtumaan osallistuu reippaasti yli 600 ihmistä. Valmiiksi tulostetut nimikyltit kaulaan ja kuvausseinän kautta nappaamaan lasit kuohuvaa matkaan kesän ensimmäisen hellepäivän kunniaksi.

Tapahtuman rento ja vauhdikas tunnelma rakentuu läpi iltapäivän niin isoilla valinnoilla kuin pienillä yksityiskohdillakin. Tapahtumatilassa on pinkkiä tunnelmavaloa ja söpöjä ilmapalloja, hauskat musiikit soi kovalla ja tapahtuman juontaja Sani Leino tartuttaa innostuksensa koko yleisöön taitavasti.

Pelkkää huvittelun ilotulitusta Summer of Sales ei kuitenkaan missään nimessä ole, vaan esiintyjien puheenvuoroissa käydään läpi ajankohtaisia aiheita tämän hetken myyntityön kentältä. Jan Ropponen kertoo isojen diilien klousaamisesta, ja taitaa jopa luvata jokaiselle osallistujalle mahdollisuuksia miljönääriksi tuloon. Mikko Seppä patistaa kaikki paikalla olevat B2B-myyjät muovaamaan yrityksen ostopolkua digitaalisemmaksi – ja viimeistään nyt laittamaan ne hinnat esille, silläkin uhalla että kilpailijat saattavat ne nähdä. Sosiaalisen median arvosta myyntityölle kertoo Oona Kankkunen ja aina ajankohtaisesta asiakaslähtöisestä myyntityöstä muistuttaa Kert Kenner.

Kahvitauolla ei tällaisessa tapahtumassa tarvitse yksinään aikaa viettää, vaan myyntihenkisten ihmisten kokoontumisessa pääsee todellakin tutustumaan uusiin ihmisiin. Iloiseen tunnelmaan osasyyksi paljastuu monen osallistujan perjantaisuunnitelmat: ollaan menossa tämän tapahtuman jälkeen firman kesäjuhlille tai festareille Suvilahteen.

Iltapäivään painottuvassa tapahtumassa on aina ilmassa vaara tunnelman lässähtämiselle kahvitauon jälkeen, kun pitkä viikko alkaa painaa katsomoon palattaessa. Tämä haaste oli selvästi tapahtumajärjestäjien puolesta otettu huomioon, sillä tauon jälkeen yleisöä liikkeelle laittoi australialainen lifestyle & health coach Leigh Ewin. Hengitysharjoitukset ja vieruskaverin halailu saivat aikaan huvittuneita naurunpurskahduksia, vaikka yllättävän urheasti suomalaiset osallistujat heittäytyivät tehtäviin mukaan. Vaikuttavan esiintymisen vaikuttamisesta piti karismaattinen Harri Gustafsberg ja Lähtijät-podcastin porukka kertoi tositarinoita Sales from hell-teemalla. Päivän ehdoton huipennus oli kuitenkin sokeriksi pohjalle jätetty Antti Merilehdon vauhdikas esitys tekoälystä ja Chat GPT:n myyntityöhön tuomista muutoksista.

Onnistuneen tapahtuman resepti tuntui olevan seuraava:

  1. Järjestä tapahtuma aiheesta joka juuri sinua innostaa
  2. Kerää mukaan sopivia yhteistyökumppaneita
  3. Buukkaa ammattitaitoinen juontaja ja innostavat puhujat
  4. Varmista helppo ilmoittautuminen ja osallistuminen toimivalla tapahtumaviestinnällä
  5. Heittäydy täysillä tunnelmaan jo tapahtuman suunnittelupöydässä
Summer of Sales tapahtuman tyylikäs ilme säilyi läpi koko tapahtumaviestinnän.

Iso osa tapahtuman tunnelmaa tuli isosta osallistujamäärästä – tapahtuma keräsi paikalle myynnillistä porukkaa ympäri Suomen. Miten ihmiset saatiin innostettua paikalle nyt ensimmäistä kertaa järjestettyyn tapahtumaan?

Tapahtuman ilmoittautumisprosessi oli yksinkertainen ja tehokas – ilmaiseen tapahtumaan otettiin ilmoittautumisia vastaan Eventillassa ja ajastettu viestintä muistutteli ja nosti fiilistä tasaisesti ennen tapahtumapäivää. Oman osallistumisensa pääsi itse perumaan – järjestäjän sähköposti ei siis täyttynyt kyselyistä osallistumisen peruutuksiin liittyen. Summer of Salesissa oli myös käytössä no-show maksu, jotta tarjoiluja ei menisi hukkaan ja jokainen halukas pääsisi osallistumaan supersuosittuun tapahtumaan. Tapahtumaan oli myös asetettu Eventillassa jonotuslista, jotta peruutusten vuoksi vapautuvia paikkoja saatiin automatisoidusti tarjottua aina jonossa seuraavalle.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.