Tapahtumien elokuu

28.07.2021
Jaa

Aurinkoinen ja lämmin kesä on ollut enemmän kuin tervetullut minulle ja kaikille muillekin. Hiljalleen on taas totuteltu näkemään ihmisiä ihan livenä. Suomesta on löytynyt toinen toistaan upeampia lomakohteita ja onhan se mukavaa, kun ympärillä on taas ollut oman pienen piirin lisäksi myös muita ihmisiä.

Tapahtumat ovat kokeneet ennennäkemättömän mullistuksen. Online- ja hybriditapahtumilla on varmasti oma paikkansa myös tulevaisuudessa, mutta onhan se I-H-A-N-A-A, että päästään näkemään, kokemaan ja tapaamaan myös ihan livenä. Minä ainakin odotan sitä jo kovasti. Toisaalta tapahtumien elokuu jännittää jo hieman. Miten sitä oltiinkaan isossa porukassa ja tavattiin niin tuttuja kuin tuntemattomiakin? 

Oman henkilökohtaisen matkani takaisin tapahtumien pariin aloitan Suomen kauneimmiksi kehutuilta Koiteli elää -festareilta. Elokuun loppupuolella olisikin sitten tarkoitus matkustaa Helsinkiin Kongressimessuille ja sieltä sitten Tampere Business Meet Summer -tapahtumaan Tampereelle. Luulen, että tulen tapaamaan enemmän ihmisiä livenä kahden viikon aikana kuin edellisen 1,5 vuoden aikana yhteensä. 

Olen päivittäin tekemisissä asiakkaidemme kanssa, jotka järjestävät tapahtumia työkseen. Usko tapahtumiin ja tulevaisuuteen on luja, mutta toki epävarmuuttakin on vielä ilmassa. Toiset ovat jo pitkään suunnitelleet tämän syksyn live-tapahtumia, ja ne tullaan toteuttamaan. Osa vetää vielä varman päälle: tämä syksy online, ja vuonna 2022 sitten paluu normaaliin. Nii-in, lienee sanomattakin selvää, että on vielä kysymysmerkki mikä se uusi normaali on, ja miten tai milloin siihen palataan. Minun paras arvaukseni on, että tapahtumia arvostetaan ja niihin panostetaan entistä enemmän. En varmasti ole ainoa, joka jännittyneenä odottaa ihmisten kohtaamista ihan livenä. Hybridi- ja online-tapahtumilla on varmasti oma vakiintunut paikkansa. Täältä kaukaa Oulusta käsin kun maailmaa katselee, niin hybriditapahtumat, joihin voi osallistua paikan päällä tai verkossa, ovatkin olleet ihan tervetullut tapahtumamuoto. Näitä jatkossakin, kiitos!

Tapahtumanhallinnan asioita kun selvitellään, on mietteissä myös monenlaista. Aivan selvää on, että odottamattomaan varaudutaan entistä paremmin ja tapahtumaviestintään sekä osallistujan kokonaisvaltaiseen kokemukseen panostetaan. Tapahtumakokemushan alkaa jo ilmoittautumisesta ja jatkuu siitä edelleen ennen tapahtumaa. Tapahtumaa markkinoidessa on hyvä muistaa, että kilpailet yhdestä osallistujan tärkeimmistä resursseista; ajasta. Suhtauduthan kunnioituksella siihen, että joku on valmis uhraamaan omaa aikaansa sinun tapahtumasi vuoksi. Siksi kehotan lämpimästi panostamaan informatiiviseen ja aktiiviseen tapahtumaviestintään. 

Ajat ovat vielä epävarmat ja meitä kaikkia jännittää – niin tapahtuman järjestäjää kuin tapahtumaan ilmoittautujaakin. Siksi lmoittautumisen pitää tänä päivänä olla helppoa ja informoitua, muistathan tarjota myös mahdollisuuden oman ilmoittautumisen hallinnointiin ja ilmoittautumisen helppoon peruuttamiseen. Tapahtumaviestinnän tehtävä on kasvattaa jännitystä, kertoa faktoja ja muistuttaa tapahtumapäivästä sähköposti- tai tekstiviestein. Muistathan myös viestinnän tapahtuman aikana ja jälkeen. Ainiin se palaute, muistathan kysyä palautetta! Palautteen avulla osaat tehdä seuraavasta tapahtumastasi entistäkin paremman. 

Jään innolla odottamaan tulevia tapahtumia ja ihmisten kohtaamista. Millaisin miettein sinä lähdet tapahtumien uuteen aikaan?

PS. Meidät Eventillalaiset löytää ihan livenä Kongressimessujen ständiltä 51B. Tulethan moikkaamaan!

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.